24 establiments participen en les XIV Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art
De l’1 al 31 d’octubre, Lloret de Mar ofereix una nova edició, la catorzena, de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Peix de l’Art; una cita anual consolidada en el calendari en què els restaurants i hotels posen en valor els productes de peix i marisc de la zona, ja sigui a través de receptes que recullen la rica tradició culinària de Lloret o amb plats innovadors. Les Jornades Gastronòmiques del Peix de l’Art també són un motiu per vincular gastronomia i tradició, i recordar l’antiga tirada a l’art, que durant molts anys es va practicar a la platja de Canyelles de Lloret.
Enguany, en total, hi participen 24 establiments de restauració i hostaleria, quatre més que en l’edició anterior. Pel que fa als preus dels menús, oscil·len entre els 27 i els 79 euros.
Cvetomir-Hrastev Cekov, president de l’Associació de Bars i Restaurants, ha destacat que “en aquests temps de contenció econòmica s’ofereixen menús que s’adapten a tot tipus de butxaques” i el president del Gremi d’Hostaleria, Enric Dotras, ha dit que “amb les jornades es dóna a conèixer Lloret per la seva bona cuina, a banda de la seva resta d’atractius”. I ha explicat que el Pla operatiu ajudarà a “una vertadera transformació per a la millora turística de la vila”.
L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat que Lloret Turisme va encarregar un estudi d’escolta activa a les xarxes i que els resultats mostren que Lloret es valora per l’“excel·lent relació qualitat-preu de la seva oferta gastronòmica” i perquè ofereix l’oportunitat d’estar “menjant a primera línia de mar sense haver que pagar preus prohibitius”.
A les persones que consumeixen el menú, novament se’ls ofereix de forma gratuïta l’entrada als Jardins de Santa Clotilde, al Gran Casino Costa Brava i dues hores d’aparcament als pàrquings municipals.