Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El regidor de Cultura Albert Robert i el director general de patrimoni de la Generalitat, Jusèp Boya aposten per la constitució d’una xarxa europea de jardins històrics

El regidor de Cultura Albert Robert i el director general de patrimoni de la Generalitat, Jusèp Boya aposten per la constitució d’una xarxa europea de jardins històrics

Ho han dit a la inauguració del primer Fòrum Europeu de Jardins Històrics que avui i demà se celebra a Lloret.
07-09-2017


Crear una xarxa amb jardins històrics de diferents països, per tal de rebre el reconeixement d’Europa com a itinerari cultural. Amb aquest objectiu ambiciós, fins aquest divendres es duu a terme a Lloret de Mar el primer fòrum Europeu de Jardins Històrics. El regidor de Cultura Albert Robert i el director general de patrimoni de la Generalitat, Jusèp Boya s’han mostrat convençuts que la creació d’una xarxa europea de jardins històrics serà molt positiu tant per Lloret com pels municipis que la integrin. Ho han assegurat durant la inauguració del fòrum, on han donat la benvinguda als participants. Robert i Boya els han animat a crear aquesta xarxa d’àmbit europeu i que més endavant tingui reconeixement com a itinerari cultural.

Al fòrum hi participen més de 40 representants de jardins públics i privats d’àmbit internacional, com els de Boboli a Itàlia, i també d’empreses especialitzades en crear productes vinculats als jardins. L’Ajuntament de Lloret ha destacat el nivell dels ponents, entre ells, José Tito Rojo, conservador del departament de botànica de la Universitat de Granada i una eminència en l’àmbit dels Jardins Històrics.  Precisament Tito Rojo ha assegurat que el turisme vinculat als jardins és un fenomen cada cop més fort, que està en creixement, ho anem veien a Espanya, jardins que es veien poc cada cop ve més gent, de França o Anglaterra, que demanen visitar els jardins.

La finalitat del fòrum és constituir una xarxa europea de jardins històrics, per tal que els participants –vinguts d’Alemanya, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Polònia i Portugal- s’hi puguin integrar. En aquest sentit, Stefano Dominioni, director de l’Institut d’Itineraris Culturals del Consell d’Europa, subratlla la importància d’aquesta futura xarxa. Dominioni ha dit que és una iniciativa molt important per Espanya i Europa, des del punt de vista turístic, però també de patrimoni, pel paisatge, d’accés a la cultura.

L’Associació Europea de Jardins Històrics es va constituir el passat mes d’abril. Actualment l’integren Lloret de Mar, Aranjuez i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona.

El fórum, se celebra avui i demà al Gran Hotel Monterrey de Lloret de Mar. Els més de 40 inscrits al fòrum representen jardins públics i privats, fundacions o castells amb vinculació a jardins històrics. Entre ells, representants dels jardins de Boboli (Itàlia), l’Institut Europeu de Jardins i Paisatges amb seu al castell de Bénouville (Normandia, França) o els jardins de la regió de Valònia (Bèlgica). També entre els participants hi ha representants d’agències especialitzades a crear rutes temàtiques.