Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret participa per primera vegada al Festival Zero, una proposta juvenil, arriscada i de proximitat

El Teatre de Lloret participa per primera vegada al Festival Zero, una proposta juvenil, arriscada i de proximitat

S’ha presentat avui a la Diputació de Barcelona amb la presència del regidor del Teatre de Lloret, Frederic Guich
12-02-2025


 

  • Impulsat per Teatres en Xarxa, el Festival Zero girarà de febrer a l’abril per diversos espais escènics de Catalunya

Avui s’ha presentat a la Diputació de Barcelona la vuitena edició del Festival Zero que es durà a terme des del 14 de febrer fins al 13 d’abril del 2025 als equipaments teatrals que formen part de Teatres en Xarxa: Teatre Auditori de Llinars del Vallès, Teatre Teatre Clavé de Tordera, Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, Teatre de Lloret de Mar i, Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí. 

El Teatre de Lloret hi participa per primera vegada i a la roda de premsa i ha assistit el regidor del teatre de Lloret, Frederic Guich, acompanyat de la directora del teatre municipal, Amaranta Gibert. El Festival Zero està organitzat per Teatres en Xarxa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 

  • Teatres en Xarxa

El Festival Zero va néixer des de Teatres en Xarxa; una agrupació d’equipaments teatrals municipals que treballen i cooperen plegats de manera regular des del 2014. A banda de promoure i gestionar la gira de determinats espectacles coproduïts amb el Teatre Nacional de Catalunya, el 2018 va iniciar el Festival Zero, per posar el focus en la creació de públic jove. 

Dins del marc de Teatres en Xarxa, s’ha establert un enfocament col·laboratiu per a l'organització de gires territorials d'espectacles, tant de teatres públics de Catalunya com de companyies. Aquesta iniciativa implica una participació conjunta dels municipis que formem part de la xarxa, abordant diverses responsabilitats col·lectivament, com ara la coproducció, producció en gira i altres tasques relacionades amb la logística i l'execució. 

Actualment formen part de Teatres en Xarxa els municipis de: 

  • Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí
  • Teatre Núria Espert de Sant Andreu de l Barca
  • Teatre Clavé Tordera
  • Teatre Auditori de Llinars de Vallès
  • Teatre Àngel Guimerà de El Vendrell
  • Teatre Municipal Lloret de Mar de Lloret de Mar
  • Teatre Principal de Valls. 

El Festival Zero té la voluntat d’interpel·lar al públic jove amb propostes artístiques de temàtiques d’actualitat. És un festival que acosta al públic, als equipaments escènics que formen part de Teatres en Xarxa, ja que es desenvolupa més enllà dels escenaris. 

  • Però per què Zero?

“Zero” té relació amb l’eliminació de la distància entre intèrprets i públics.

“Zero” com a símbol d’allò no convencional.

“Zero” perquè no busca un públic expert i entès sinó que - tot i que no és excloent- persegueix un públic nou, no assidu a les propostes teatrals. 

Sota aquests paràmetres, la vuitena edició del Festival Zero acull una programació d’espectacles de diferents gèneres i llenguatges que del febrer a l’abril giraran pels espais escènics de Teatres en Xarxa. 

La programació incorpora els espectacles: 

Massa Brillant:

La nit promet ser inoblidable. El millor amic del xicot del Guillem ha dedicat mesos a la creació d'un vestit espectacular amb el qual aspira a guanyar el premi del públic al Sarao Drag de Futuroa. El que el Guillem no s'espera és que aquest mateix vestit li provoqui una reacció al·lèrgica severa i el submergeixi en un viatge iniciàtic marcat per al·lucinacions intenses.

Akri; Manel Rosés

άκρη (ákri) és una paraula grega que es tradueix com llindar o límit. Conforma la primera part de la paraula composta ακροβασία (acrobàcia). Aquesta pot ser traduïda com passejar pel límit o caminar pel llindar. Ákri és un solo de circ d’un acròbata i una escala que explora el concepte de llindar. L’escala, que és aparell de circ i escenografia a la vegada,  representa una zona de pas entre dos espais a l’hora que simbolitza un ofici i un mode de vida.

Orelles; Marga Socias & Els Mals Endreços

Una caravana convertida en capsa de música és l'eix escenogràfic d’aquest espectacle-concert de carrer que es presenta com un procés d'investigació on el públic és convidat a participar de diferents experiències. Amb ironia i molt d'humor, la peça es transforma en un joc que ens fa reflexionar sobre com escoltem i sobre com volem ser escoltats.

El valor de res; Cia. Pagans

Convocat en un espai natural, el públic forma part d’un aquelarre tranquil, una trobada ritual on llegeix un llibre sorprenent i és conduït a una reflexió sobre els vincles entre la paraula escrita, els rituals de bruixes, la memòria i la intel·ligència vegetal. Una experiència individual i alhora col·lectiva.

Així mateix, amb la voluntat de fomentar la implicació i participació del públic en el festival i fer especial incidència en la creació de públic, cada espai escènic organitza activitats complementàries al voltant del Festival Zero; com ara tallers, performances o sessions de dinamització prèvies i/o posteriors als espectacles.

A Lloret es podran veure els espectacles:

  • Massa Brillant. Divendres 11 d’abril a les 20h al Teatre de Lloret
  • El valor de res. Dissabte 12 d’abril a les 20.30h i a les 22.00 h al bosc del parc de Can Saragossa.
  • Orelles. Diumenge 13 d’abril a les 13h (sessió vermut al Teatre de Lloret)
arxivat sota: Actualitat, Teatre