El Teatre de Lloret tanca el primer trimestre de l’any amb augment d'ocupació respecte l’any anterior del 56%
El Teatre de Lloret ha tancat el primer trimestre de l’any amb una xifra de persones que han passat per l’equipament superior al mateix trimestre de l’any anterior. En concret, els tres primers mesos de l’any han passat pel teatre lloretenc 11.835 persones. Mentre que l’any passat en el mateix període de l’any hi van passar 7.556. L’increment és del 56,57%. Pel què fa la mitjana d’ocupació als espectacles teatrals ha estat del 65%.
El públic ha augmentat respecte el mateix període de l’any passat en totes les activitats que tenen lloc al Teatre de Lloret. Així, per segments, dins de l’àmbit de teatre professional l’increment d’espectadors respecte el primer trimestre de l’any passat s’ha xifrat en prop del 17%, ja que s’ha passat de 2.100 espectadors el primer trimestre del 2015 als 2.451 d’aquest 2016. Però l’augment més destacat el trobem dins el turisme de congressos, esdeveniments i lloguers on la xifra d’espectadors ha passat de 1.590 persones durant els primers tres mesos del 2015 als 2.258 d’aquest primer trimestre del 2016. En aquest cas l’increment ha estat del 42%.
Una altra de les funcions del Teatre de Lloret és obrir portes de dilluns a divendres a les tres sales d’assaig on s’hi desenvolupen les classes de l’Aula Municipal de Teatre, els assajos de les companyies de teatre local i activitats diverses que realitzen entitats culturals del poble. En aquest sentit, per les sales d’assaig del Teatre de Lloret, entre els mesos de gener a març de 2016 hi ha passat 4.908 persones, un 26,9% més que l’any passat durant aquest mateix període quan hi van passar 3.866 persones.
El regidor de Cultura, Albert Robert, ha posat de relleu que “aquestes dades evidencien que la població coneix cada vegada més el Teatre de Lloret i que assisteix als espectacles programats”. Però per Robert l’increment en les xifres d’ocupació “també ho han fet possible els espectadors dels municipis propers a Lloret que venen atrets per la programació que dissenyem i que divulguem en municipis de la Selva interior com Vidreres, Maçanet o Sils i Maresme nord com Pineda, Malgrat o Santa Susana”.
Amb aquesta suma d’èxits cal destacar que l’augment de públic al Teatre de Lloret també ve donat per la incorporació de les projeccions cinematogràfiques: tant el cinema d’autor que és possible gràcies a l’entitat lloretenca Cineclub Adler, com a les projeccions de cinema comercial que es porten a terme els diumenges i dilluns i que van a càrrec de l’Associació Espai Setè Art. Durant els primers tres mesos de l’any han passat pel cineclub 318 persones i per les sessions de cinema comercial 1.935 persones.
Per tant, ha destacat el regidor de Cultura, “les projeccions cinematogràfiques han contribuït a aquest augment de públic al nostre teatre ja que de les 4.275 persones de més que durant el primer trimestre de l’any han passat pel teatre, aproximadament la meitat, 2.026, venen donades pel cinema”.
Les noves tendències: el Lloret Espai Off, una fòrmula d’èxit
Cal destacar també que el passat divendres 8 d’abril es va tancar la quarta edició del Lloret Espai Off, un cicle d’espectacle que es va crear amb l’objectiu de crear nous públics, divulgar el teatre i apostar pels nous creadors i les seves propostes més innovadores. Un cicle que programa espectacles teatrals en espais no convencionals i que en aquesta passada edició ha exhaurit entrades en totes les propostes programades en espais tan insòlits com la discoteca St Trop on el 19 de febrer s’hi va programar “Wasted” de la cia. Íntims Produccions o “La Gent” de la cia. Pérez&Disla que es va programar el 4 de març a l’altell de la llibreria Can Gallissà.
Per tant, ha conclòs el regidor, “s’està assolint un dels grans objectius que ens hem marcat en aquest mandat: posicionar el Teatre de Lloret com a teatre de referència a la zona, a la vegada que busquem crear i consolidar nous públics a través del Lloret Espai Off”.