Els Amics de la Música de Lloret organitzen el primer cicle de Música a la Fresca
L’Associació Amics de la Música de Lloret estrena aquesta setmana el primer cicle de concerts de música a la fresca. Se celebrarà del 30 de juny al 3 de juliol al pati de la rectoria de l’església de Sant Romà. Un cicle que forma part de la programació musical 2016 que organitza l’entitat amb l’objectiu d’aconseguir finançament per a la restauració de l’orgue de la parròquia i la difusió de la cultura musical.
En total s’han programat quatre concerts que segons el portaveu de l’entitat, Joan Pau Romaní, “pretenen ampliar l’oferta cultural de Lloret a tots els ciutadans, als estiuejants i turistes que ens visiten. Per Romaní, el lloc triat per fer els concerts, el pati de la rectoria, permetrà als assistents gaudir dels artistes en un espai recollit i acollidor; i, alhora, que hi hagi una connexió íntima i propera entre els músics i el públic”. El cicle inclou aquests concerts:
- Dijous 30 de juny – Sandra Fern Quartet (jazz)
- Divendres 1 de juliol – Why Not (Jazz Quartet Standards)
- Dissabte 2 de juliol – Jean François Brusco (acordió electrònic amb imatges)
- Dissabte 3 de juliol – Ferran Savall (duet de guitarres i veu)
El dijous 30 de juny un concert de jazz a càrrec de Sandra Fern obrirà el cicle. Es tracta d’un quartet original i atrevit que es presenta amb la formació tan poc habitual de contrabaix i veu a càrrec de Sandra Fern i Pedrito Martínez, el piano de Raul Marc i el ritme de la bateria d’Enric Canada. Amb aquest espectacle els assistents gaudiran de temes de The Beatles, The Police, Aretha Franklin, Etta James, The Rolling Stones, Barbara Morrison, Leela James, Sarah Vaughn, Joe Cocker, Ottis Redding, Pierce Sledge... al més pur estil jazz.
L’endemà, divendres 1 de juliol, serà el torn de la banda de jazz Why Not, formada l’any 2015 per Harry Sparnaay de saxo tenor, Sergio Fidemraizer al piano i Billy Purdie a la bateria. Fins a l’actualitat sempre han comptat amb la col·laboració d’un contrabaixista convidat i, recentment, s’ha incorporat a la formació el baix elèctric Albert Salichs. El repertori de la banda gira entre els estàndards del jazz i els arreglos, a la seva manera, segons paraules textuals de la formació, de composicions de diferents estils.
El dissabte 2 de juliol actuarà Jean François Brusco, un músic que viu al ritme de la seva passió per la música des que tenia quatre anys. El concert és amb un acordió electrònic que simula una banda completa. El música farà un espectacle amb llum, imatges i so. Oferirà un espectacle musical basat en la cançó francesa carregat d’originalitat, energia i emoció.
El cicle, el tancarà el diumenge 3 de juliol el músic Ferran Savall, un cantant autodidacte a la recerca de la veu natural. La música afroamericana com el soul i el gospel han estat les seves principals influències, però també ha explorat músiques del món: del Brasil, Pakistan, la Índia i d’Àfrica, entre d’altres, defugint sempre de l’especialització d’estil i cercant tastets tècnics per incorporar a la seva veu. Els seus primers espais d’aprenentatge i realització van ser les places i els carrers del barri de Gràcia a Barcelona i el desaparegut bar SiNo de l'escriptorveneçolà Armando Luigi Castaneda.
El 2004 va iniciar l'aventura de tocar professionalment amb la seva família, seguida de l'enregistrament del disc Du temps & de l'instant que els va portar a realizar concerts arreu del món. Des de l’any 2005 col·labora amb la ballarina i coreògrafa índia Shantala Shivalingappa en diversos projectes. El 2008 va enregistrar Mireu el nostre mar. La bona rebuda del disc a França el va portar a tocar sovint en format trio amb Mario Mas i Jordi Gaspar. El 2014 va presentar el seu darrer projecte, IMPRO. Durant el 2015 ha compartit concerts a duo amb músics de l’escena contemporània catalana, tals com la cantautora Judit Neddermann i la compositora i pianista Clara Peya. L’any 2016 es presenta com un any de creació i de nous projectes. A Lloret oferirà un concert en solitari.
Les entrades per a tots els concerts valen 10 euros, amb descomptes per a jubilats i joves. Una altra opció és fer-se soci d’Amics de la Música. Per a més informació, cal adreçar-se a la parròquia o bé contactar per correu a amicsdelamusica@gmail.com.
Al llarg de l’estiu, Amics de la Música organitza una dotzena de concerts, entre jazz, gospel, música barroca i fins i tot òpera. Hi haurà també una vetllada poètica i una master class de piano, que ve precedida per un concert al Teatre el proper 17 de juliol. Serà un concert de piano a càrrec del músic francoargentí Carlos Luis Acotto. Aquest paquet s’ofereix per un preu especial de 50 euros.
Recordem que Amics de la Música és una associació sense ànim de lucre. Treballa per assolir dos objectius: la restauració de l’orgue de la parròquia i la difusió de la cultura musical. Una de les iniciatives que manté vigents és la campanya d’apadrinament dels tubs de l’orgue. N’hi ha 1.400 en total i de moment els apadrinats són 70.