Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Josep Maria Flotats, Xavier Albertí, Dolo Beltrán, Mara Jiménez, Judit Martín, Miki Esparbé o Clara Segura són alguns dels noms que passaran pel Teatre de Lloret aquesta nova temporada

Josep Maria Flotats, Xavier Albertí, Dolo Beltrán, Mara Jiménez, Judit Martín, Miki Esparbé o Clara Segura són alguns dels noms que passaran pel Teatre de Lloret aquesta nova temporada

La temporada inclou 18 espectacles de diferents llenguatges artístics: teatre, música, dansa i arts vives, a més de diverses propostes cinematogràfiques
18-01-2024


 

Ja estan a la venda les entrades per als espectacles de la programació del primer semestre de 2024. La temporada va començar divendres passat, 12 de gener, amb la proposta Escuchas del paisaje de la companyia amb residència a Sils (la Selva) Monte Isla i continuarà el 2 de febrer amb Austràlia, una comèdia sentimental produïda per la Sala Flyhard, escrita i dirigida pel director de La Calòrica, Israel Solà. Austràlia és la història de tres germanes que han perdut el contacte.

També passaran aquesta temporada per Lloret Josep Maria Flotats i Pep Planas amb La Disputa (16 de febrer), que posa en escena un combat de gran transcendència entre dos dels filòsofs més importants del segle XVIII, Voltaire i Rousseau. I un altre clàssic, revisat en aquest cas pel dramaturg Alberto Conejero, permetrà veure a Lloret En mitad de tanto fuego (2 de març), un espectacle estrenat al Festival Grec de Barcelona 2023 en què, sota la direcció del lloretenc Xavier Albertí, l’actor Rubén de Eguía protagonitza un monòleg inspirat en la Ilíada.

El 7 de març arribarà a Lloret l’espectacle Gordas de la companyia Bendita Inocencia, una comèdia irreverent sobre la fama, la religió, l’amor, l’amistat i el físic. I l’humor continuarà el 15 de març amb Pongo, un espectacle d’improvisació a càrrec de les humoristes Judit Martin i Alba Florejachs que fan un espectacle d’improvisacions de més d’una hora de durada a partir dels objectes inútils que tots tenim a casa i que es demana que el públic aquell dia porti al teatre: els anomenats “pongo”.

La programació teatral es complementa amb La festa (22 de març), una coproducció de Teatres en Xarxa, entre els quals hi ha el Teatre de Lloret i el Teatre Nacional de Catalunya, amb relats a partir de confidències reals. Una proposta que inclou sis relats sobre l’adolescència construïts a partir de confidències reals.

La companyia La Brutal presentarà el 7 d’abril L’illa deserta, una reflexió sobre quines casualitats ens han dut fins on som o com serien les nostres vides si ens enamorem o si finalment prenem altres camins. La setmana següent arribarà a Lloret Mal de Coraçon. Estrenada al TNC la temporada passada, és una obra sobre tres antiherois que busquen el rumb de la seva vida. I el 26 d’abril serà el torn de La Trena, una obra de La Perla 29 dirigida per Clara Segura, adaptació d’un fulgurant èxit editorial que ha estat durant mesos al capdamunt de les llistes de vendes i que ha conquistat la crítica i el públic.

L’escena híbrida s’obria el 12 de gener amb l’espectacle de la companyia Monte Isla Escuchas del Paisaje. I es complementarà el dia 11 de maig amb Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig, un espectacle del col·lectiu Que No Salga de Aquí, que amb eines del teatre documental, performance, conte de ciència ficció i freak show, parla de la vivència de les intersexualitats en primera persona i proposa la fundació d’un nou ordre allunyat dels esquemes rígidament duals que hem heretat. L’espectacle formarà part de la programació de la setmana contra la LGBT-fòbia, així com també l’espectacle de dansa Sueños de mujer que la lloretenca Carolina Villegas estrenarà al Teatre de Lloret el 18 de maig i que parla de la història d’amor entre dues dones, o el concert del dia 10 de maig a càrrec de Víctor Jiménez del cicle Nits de Piano, que proposa un repertori exclusiu amb cançons de compositors del col·lectiu com Schubert, Txaikovski, Poulenc i Saint-Saëns, entre d’altres. 

  • Teatre amb segell lloretenc 

La companyia local Sempre Anem Tard estrena espectacle el 25 de febrer. Sota el títol La maldición de la gallina parda, la companyia s’ha unit a una altra companyia de fora de Lloret, Tracca Teatre, per presentar una comèdia per a tots els públics.

Els instituts de secundària de Lloret s’han tornat a coordinar per presentar, el divendres 1 de març, la segona edició de la UAP. Amb el títol Obre els ulls, presentaran un projecte musical on participen fins a 140 joves.

El 16 de març es presentarà al Teatre de Lloret el reportatge fotogràfic del lloretenc Òscar Rodbag i el curtmetratge documental titulat L’últim viatge del també lloretenc, Pere Cabañas.

El 20 i 21 d’abril serà el torn del Casal Municipal de la Gent Gran de Lloret, que estrenaran l’espectacle Fent camí, una comèdia que es complementarà amb un espectacle musical. 

  • El cicle Nits de Piano inclou un concert amb dos pianos de cua 

Pel que fa a la música, destaca el concert que el 3 de maig protagonitzaran Antoni Tomos i Josep Maria Porté. Amb el títol 2 pianos, els dos músics a l’escenari amb dos pianos de cua oferiran un recorregut pels grans clàssics de la música pop-rock. El concert forma part del cicle Nits de Piano, que organitza Els Amics de la Música de Lloret que enguany, com que l’entitat celebra el seu desè aniversari, ha programat quatre concerts més:

  • Trio La Muse (5 d’abril)
  • Carles Bujosa (12 d’abril)
  • Víctor Jiménez (10 de maig)
  • Espelmes per la pau amb Maite Mer i Inés Reinoso (17 de maig) 
  • Dues propostes d’estrena per a públic familiar 

Pel que fa a l'àmbit familiar, la temporada començarà el diumenge 3 de març amb Hola, ràbia!, un espectacle de projeccions i música en directe a càrrec de la companyia gironina La Banda que, en col·laboració amb el col·lectiu Playmodes, proposa apropar-se a l’emoció de la ràbia a través del so, la llum i el moviment. Es tracta d’un espectacle per a infants de 0 a 5 anys. Quan l’espectacle arribi a Lloret, farà just un mes que s’haurà estrenat al Teatre Municipal de Girona. 

I el 25 de maig es preestrenarà a Lloret Tumbalafusta, un espectacle de Xavier Bobés, Pau Matas i la companyia La Ruta 40, que convida els més petits a jugar amb els objectes. L’espectacle és previst que s’estreni al Festival Grec de Barcelona l’estiu 2024. La funció de Lloret comptarà amb el suport del PLAC Lloret, el Pla de Ciutadania, que convidarà nens i nenes de Lloret a participar-hi en motiu del Dia Mundial del Joc.

En total, Lloret presenta 18 propostes teatrals de diferents llenguatges artístics i 16 propostes de cinema que de gener a juny. La programació inclou, a més, dues novetats: un cicle de conferències a càrrec del lloretenc Xavier Albertí i la posada en marxa d’una nova línia de programació sota el lema Som de Prop.

Pel que fa a la procedència, 13 espectacles són de companyies catalanes, 2 de la resta de l’Estat espanyol i 4 de companyies locals. La paritat de gènere està també present en la programació: 6 espectacles són creats per homes, 6 per dones i 3 propostes compten amb equips mixtos. 

  • Unió amb les entitats de Lloret 

El Teatre continua teixint complicitats amb entitats de Lloret. Amb l’Associació de Dones L’Aurora, que dona suport a alguns espectacles de la temporada; l’Associació Amics de la Música de Lloret, que programa el cicle Nits de Piano; les entitats Cineclub Adler i Amics del Cinema, que programen la cartellera cinematogràfica de la temporada, i Òmnium Cultural, que torna a programar el Festival VOC (versió original en català) el 9 de març a Lloret. Una altra entitat que es vincula amb el Teatre de Lloret és Amics del Teatre, que contribueix amb la programació organitzant activitats complementàries, xerrades, tallers, sortides... També es teixeixen complicitats amb l’entitat Plurals, a qui es dona suport amb la programació teatral a la Setmana contra la LGBTI-fòbia i amb el Pride. A més, i com a novetat, s’ha arribat a un acord amb el Casal de l’Obrera, que acollirà durant el mes de febrer tres conferències del lloretenc Xavier Albertí sobre tres personatges que van estar vinculats a Lloret, com són Josep Togores, Ismael Smith i Nicolau Rubió i Tudorí.

A part, també es prepara la segona edició del festival Això al Poble No li Agradarà, un festival d’arts vives i pràctiques contextuals, organitzat conjuntament amb 13 equipaments i agents de les comarques gironines i que tindrà lloc el primer cap de setmana de juny. 

  • Som de Prop 

Una altra novetat de la temporada és que es posa en marxa una nova línia de programació. Amb el nom Som de Prop, es vol relacionar companyies i creadors lloretencs i de la comarca de la Selva amb el públic. L’objectiu de tota la programació, segons la regidora de Cultura, Isabel Bernal, és apropar les arts escèniques i la creació contemporània a la ciutadania, oferint una programació de qualitat amb propostes per a tots els públics per consolidar els existents i crear-ne de nous.

El diàleg entre la comunitat professional i el públic es farà amb el projecte Som de Prop i també amb les residències que el Teatre de Lloret acollirà aquesta temporada que busca, d’una banda, acompanyar la creació d’artistes professionals i a la vegada mostrar aquesta creació al públic lloretenc programant diferents assajos oberts al públic. 

  • S’engega per primera vegada teatre escolar a Lloret 

El Teatre de Lloret posa en marxa per primera vegada un cicle de teatre escolar amb la programació de tres obres en horari escolar aquesta temporada. La regidora de Cultura ha dit que és una reivindicació llargament sol·licitada i que engeguem per primera vegada aquesta temporada amb l’objectiu d’anar-ho ampliant i consolidant en un futur. Per Isabel Bernal el diàleg entre les arts escèniques i musicals amb la comunitat educativa és del tot necessari i per això, ha dit, comencem a impulsar una programació d’espectacles escolars.

arxivat sota: Cultura i Art