L’Ajuntament de Lloret crea el Consell Local de Salut
La Sala de Plens de l’Ajuntament de Lloret de Mar va acollir la primera reunió del Consell Local de Salut que està presidit per l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas i l’integren el regidor de Salut, Joan Escalona; el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez; el regidor Benestar i Família, Alejandro Pérez; el regidor de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OIAC), Frederic Guich; el Síndic de Lloret, David Tejero i el gerent de la Corporació de Salut Maresme i la Selva, Ramon Cunillera, acompanyat d’alguns membres de l’equip directiu. El gerent de la Corporació de Salut Mares i la Selva ha explicat que “Lloret és molt important per la Corporació i és un municipi que ha crescut exponencialment des dels anys 90 passant del 18.000 habitants als més de 40.000 que té a dia d’avui. Actualment, a nivell sanitari, és dels dos municipis més grans de Girona, i dels cinc a nivell de Catalunya pel que fa infraestructura sanitària”.
La Corporació de Salut Maresme i la Selva gestiona els hospitals de Blanes i Calella i, concretament a Lloret, des de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), el CAP Agustí Cabañas i Llobet (més conegut com a CAP Lloret de Mar) i el CAP Dr. F. Benito-Rieral; l’hospital sociosanitari i asil Nicolau Font i el centre de rehabilitació Selva Marítima ubicat a Fenals. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, explica que “La salut és un dret fonamental i una prioritat per l’equip de govern. Amb la constitució d’aquest Consell Local de Salut reforçarem i millorarem el treball en xarxa i els fluxos de comunicació amb els principals agents de l’àmbit sanitari i per tant del benestar i qualitat de vida de la nostra ciutadania”.
Durant aquest primer Consell Local de Salut s’han establert els següents acords; la periodicitat de les reunions que s’ha marcat de forma trimestral; compartir indicadors generals dels diferents àmbits d’atenció sanitària; impulsar conjuntament campanyes de sensibilització i conscienciació i treballar per aconseguir un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) per resoldre urgències de baixa i mitjana complexitat amb equip de radiografia i point of care.
A la reunió la Corporació també va informar dels nous rols de professionals que s’han incorporat a l’Àrea Bàsica de Salut, concretament amb professionals de dietètica i nutrició; benestar emocional (psicòlegs); fisioterapeutes i amb previsió d’incorporar higienistes per continuar treballant des de l’atenció primària en l’àmbit de la prevenció de diferents patologies.