Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret de Mar engega un procés per a la redacció del Pla d’ordenació forestal municipal

L’Ajuntament de Lloret de Mar engega un procés per a la redacció del Pla d’ordenació forestal municipal

Es realitza conjuntament amb Blanes i l’assistència tècnica i coordinació de la Diputació de Girona
15-07-2021


L’Ajuntament de Lloret de Mar i l’Ajuntament de Blanes, juntament amb la Diputació de Girona, han engegat els projectes d’ordenació forestal municipal en el marc del Pla de serveis d’assistència en matèria de gestió forestal i prevenció d’incendis de la Diputació.

Ahir el Teatre de Lloret de Mar va acollir la primera reunió del procés de redacció del pla d’ordenació forestal del municipi. El nombre total d’assistents va ser de 64 persones, dels quals uns 50 eren propietaris forestals d’ambdós municipis, així com representats de l’ADF i associacions vinculades amb la gestió forestal.

El motiu de la sessió era donar a conèixer aquest instrument d’ordenació forestal, així com establir un marc de diàleg i intercanvi de problemàtiques i inquietuds en relació a la gestió forestal, des de diferents àmbits: aprofitament de recursos forestals, prevenció d’incendis forestals i adaptació al canvi climàtic, regulació d’usos, preservació i conservació del territori. La superfície forestal prevista d’ordenar és de 4.705 ha, que representa el 70% del territori de Lloret i Blanes.

La presentació de l’acte va ser a càrrec dels regidors delegats dels dos consistoris, tècnics de la Diputació de Girona, serveis territorials a Girona del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, així com d’ARTIOCAT, empresa encarregada de la redacció del Pla forestal municipal, comptant també amb tècnics municipals i del Consell Comarcal de la Selva.

Jordi Orobitg, regidor de Gestió forestal i Emergència Climàtica, remarca que "El bosc ocupa un percentatge molt elevat del terme municipal, i la necessitat de prevenció, agreujada pel canvi climàtic, l'hem de convertir en la oportunitat de millorar el medi, i gestionar-lo, generant una economia circular a partir d'ella”. Els efectes del canvi climàtic en els sistemes forestals són molt variables, però en els ecosistemes mediterranis cal destacar: decaïment i mortalitat de l’arbrat, afectació de malalties i plagues, canvis en l’àrea de distribució i composició d’espècies, reducció de la producció i augment del risc d’incendis forestals. 

Els projectes d’ordenació dels municipis de Lloret i Blanes seran els segons instruments de gestió conjunta d’aquesta tipologia que es redactin, solament precedits per l’experiència del pla de gestió forestal impulsat per Torroella de Montgrí, on gran part de la superfície considerada era espai protegit.

La previsió és tenir disponible el document a finals del mes de setembre, quan es durà a terme una sessió pública per donar a conèixer el Pla forestal municipal al conjunt de la ciutadania. 

arxivat sota: Conferencies, Campanya