Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lloret requereix al Servei de Costes de l’Estat per l’anunciat dragatge de sorra en el fons marí de la població

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lloret requereix al Servei de Costes de l’Estat per l’anunciat dragatge de sorra en el fons marí de la població

El regidor de medi ambient, Jordi Orobitg, fa avinent al servei provincial de Costes de l’estat que l’Ajuntament de Lloret de Mar emprarà quantes eines legals i judicials siguin necessàries per evitar l’actuació. Recorda que l’Ajuntament de Lloret de Mar, va manifestar, l’any 2011, el seu rebuig unànime, a qualsevol intervenció d’estabilització de la platja de Lloret, com les que es proposaven des del servei de costes de l’estat, que entre altres actuacions preveia el dragatge del front litoral del municipi. En el requeriment s’esmenten desastrosos precedents com el dragatge del delta del Tordera per abastir les platges del Maresme i les conseqüències que ha tingut per la platja i passeig de s’Abanell de Blanes.
08-05-2018


El regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, ha adreçat un requeriment al servei de costes de l’estat a Girona, per raó de l’anunciada actuació als fons marins que es troben entre Lloret de Mar i Tossa de Mar per abastir amb 500.000 metres cúbics de sorra l’actuació en els espigons de la platja de Sant Antoni.

El requeriment recorda que l’Ajuntament de Lloret de Mar, va manifestar, l’any 2011, el seu rebuig unànime, a qualsevol intervenció d’estabilització de la platja de Lloret, com les que es proposaven des del servei de costes de l’estat, que entre altres actuacions preveia el dragatge del front litoral del municipi.

Tanmateix, s’expressa la profunda preocupació per una actuació de la que no es tenia cap coneixement ni informació prèvies i que es du a terme en un espai que entén integra o forma part de l’àmbit d’influència de figures de protecció tals com la Xarxa Natura 2000 o el PEIN Massís de Cadiretes.

D’altra banda, es recorden les desastroses experiències prèvies de dragatge en zones properes del nostre litoral, com ara Blanes i el delta de la Tordera, per proveir de sorra les platges del Maresme, i que s’han traduït en problemàtiques recurrents com que any rere any malmeten la platja i el passeig de s’Abanell de Blanes, experiències doncs que no auguren res de bo i que impliquen un impacte sobre el fons marí i els hàbitats litorals propers.

Per totes les circumstàncies expressades, el consistori fa palesa la seva oposició al dragatge anunciat fent avinent que s’empraran els mecanismes legals i judicials adients per fer-hi front. En aquest sentit  s’ha requerit el servei de costes per a que faciliti tots els estudis tècnics i ambientals que habiliten la solució proposada, demanant el trasllat de tot l’expedient.

arxivat sota: Actualitat, Ciutadania