Lloret de Mar inicia el pla formatiu de prevenció de la COVID-19 per a tots els treballadors turístics
L’Ajuntament de Lloret de Mar, a través de Lloret Turisme, ha presentat el calendari formatiu de prevenció de la COVID-19, que comença aquest divendres dia 8 de maig. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que “sector públic i privat han treballat aquest pla formatiu amb l’objectiu de recuperar la confiança d’empresaris, treballadors i visitants i propiciar una tornada a la normalitat amb les màximes garanties possibles. La formació és primordial per dotar a tots els professionals amb les eines personals i col·lectives necessàries per prevenir la COVID-19 i per aquest motiu hem desenvolupat aquest pla formatiu gratuït i homologat que volem fer accessible a tot el sector”.
Aquestes formacions virtuals seran dutes a terme per Altimir, grup empresarial consolidat des de fa més de 25 anys en el sector de la salut mediambiental i la seguretat alimentària, especialitzat principalment en el sector de l'hostaleria, la restauració, les col·lectivitats i la indústria alimentària.
El pla formatiu constarà de dos blocs: un primer de genèric centrat en la preparació prèvia de les empreses i equipaments, per a una obertura segura, basat en els criteris establerts per l’OMS. Aquestes sessions s’inicien aquest divendres amb sessions virtuals on s’espera que participin uns 4.000 treballadors i en les quals s’informarà de les mesures bàsiques que empreses i treballadors han d’adoptar abans i després de la reobertura de les seves activitats per prevenir i reduir el risc. Aquesta formació està oberta a tots els perfils de treballadors.
En cada formació s’exposaran els riscos associats a cada lloc de treball, tot identificant els perills de propagació del virus, especialment en la interacció amb els clients. El programa comprendrà diverses mesures correctores per mitigar o disminuir els riscos en cada lloc de treball establint protocols molt concrets. Es formarà els treballadors en l’ús correcte dels EPI (mascaretes, guants, etc.), en els registres d'autocontrol sanitari i en mesures generals de cara a l’atenció al públic.
A partir de la setmana vinent s’iniciarà la segona etapa amb les formacions sectorials. De moment, es duran a terme cinc tipologies de formacions específiques adreçades als sectors següents: hotels i allotjaments turístics; bars, cafeteries i oci nocturn; restaurants i comerç. El Pla de Formació previst es podria veure ampliat si es contemplessin d’altres necessitats/especificitats a cobrir.
Aquestes formacions abordaran aspectes més concrets de cada lloc de treball. Per exemple, els treballadors de les cuines dels hotels estudiaran els riscos associats a les zones de cuina (des de l’entrada de mercaderies a la sortida de menjador) i com reduir-los amb higiene de mans, periodicitat de les neteges i desinfeccions, ús de mascaretes i guants, controls de temperatura diària als treballadors, etc.
Enric Dotras, President del Gremi d’Hostaleria, ha recordat que “El decret d’estat d’alarma impulsava la formació virtual, especialment per als autònoms i treballadors en situació d’ERTO. Volem que el nostre sector pugui adquirir els coneixements necessaris que precisarà aquesta situació d’estiu post COVID-19”
Els dies, horaris i links d’inscripció es detallen a continuació:
BLOC 1 - PLA DE FORMACIÓ GENERAL:
Mesures generals per garantir la seguretat, mesures que permeten prevenir i reduir el risc.
Dirigit a empresaris i treballadors de tots els sectors empresarials.
- 1ª Edició_ Divendres 8 de maig_ 16.00 a 19.00h_CA
- 2ª Edició_ Dimarts 12 de maig_ 10.00 a 13.00h_ES
- 3ª Edició_ Dimarts 12 de maig_ 16.00 a 19.00h_CA
- 4ª Edició_ Dimecres 13 de maig_ 10.00 a 13.00h _ES
- 5ª Edició_ Divendres 15 de maig_ 16.00 a 19.00h_CA
BLOC 2 - PLA DE FORMACIÓ SECTORIAL:
Pla d’actuació i Bones Pràctiques específiques del sector.
Dirigit a empresaris i treballadors dels diferents sectors.
- 1ª Edició: Comerços i activitats diürnes
Dimecres 13 _ 16.00 a 19.00h_CA
- 2ª Edició: Bars, cafeteries i oci nocturn
Divendres 15_10.00 a 13.00h_CA
- 3ª Edició: Restaurants
Dimarts 19_16.00 a 19.00h_ES
- 4ª Edició: Hotels / Càmpings / Apartaments I
Àrees de restauració (cuina, menjador, bar)
Dijous 21_16.00 a 19.00h_ES
- 5ª Edició: Hotels / Càmpings / Apartaments II
Resta d’àrees (manteniment, recepció, habitacions, etc)
Divendres 22_16.00 a 19.00h_ES
Tota la informació actualitzada sobre les formacions en línia gratuïtes es pot trobar a: Pla de Formació COVID-19 de l'Ajuntament de Lloret.