Lloret torna ser un any més municipi Fitag amb un espectacle contra l’homofòbia
L’any 2009 el bar Noar de Tel Aviv (bar per a adolescents homosexuals) va patir un atemptat que va causar uns quants morts i molts ferits. L’assassí va fugir i a dia d’avui encara no ha estat capturat. Aquest fet va motivar al grup Galgal Theatre de Tel Aviv a preparar l’espectacle “Vital Signs” que es podrà veure aquest dissabte 27 d’agost a les 21.00 h al Teatre de Lloret en el marc del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, que se celebra del 23 al 27 d’agost.
Lloret de Mar és Municipi FITAG des de fa sis anys i enguany ha renovat el conveni amb aquest festival que en aquesta edició porta vint i cinc companyies d’onze països com Argentina, Brasil, Egipte, Iran, Israel, Polònia, Senegal, Ucraïna Uruguai i Xile.
Vital Signs – Galgal Theatre. Sinopsi:
Veiem una habitació d’hospital i diferents espais de l’edifici acotat per projectors de llums. Arriben nois i noies, ferits, que lluiten per la seva vida. Apareixen les seves famílies, que descobreixen amb dolor les ferides dels seus fills i on han estat atacats, sota la mirada escrutadora del públic. Vital Signs va ser escrita inspirada en els fets reals que van tenir lloc en l’atemptat al bar Noar de Tel Aviv (bar per a adolescents homosexuals) l’any 2009. Aquest fet va deixar uns quants morts i molts ferits. L’assassí va fugir i fins avui encara no ha estat capturat. Les víctimes i les seves famílies van haver de lluitar i enfrontar-se a la mort, a les ferides i, sobretot, a una involuntària sortida de l’armari, que és el nucli principal, i la veritable font del conflicte, d’aquest drama teatral viscut i recordat.
L’obra, que es representa en hebreu, comptarà amb una presentació a càrrec de membres de Quantus Teatre i CorseTeatre, dos grups de teatre amateur lloretenc que enguany actuen al FITAG.
Història del grup:
Galgal Theatre, Orgull sense Edat, és un grup teatral comunitari que comprèn una gran varietat de persones, d’edats molt diferents, homosexuals, lesbianes, transgèneres, bisexuals, i també els pares d’alguns d’ells. Entre el grup d’actors i actrius hi ha el fill d’una de les persones que van ser ferides en l’atemptat del bar Noar. Aquest esdeveniment teatral posa sota la llum del 2016 l’odi, el menyspreu i la discriminació que encara avui en dia viuen alguns joves homosexuals a la ciutat de Tel Aviv i al país en general. Les històries dels ferits del bar Noar, com les històries personals dels actors i les actrius del grup, van servir d’inspiració a l’autor de l’obra, que la va escriure especialment per a ells. Quan els fets van tenir lloc l’any 2009, aquell dia a aquella hora, aquest col·lectiu teatral estava assajant una obra de teatre... i el teatre els porta a reclamar drets i justícia per uns fets que no haurien d’haver passat mai.
Quantus Teatre i CorseTeatre al FITAG 2016.
Dues companyies de teatre de Lloret de Mar, Quantus Teatre i CorseTeatre actuen enguany al FITAG. Quantus hi presenta “Els boscos d’en William” l’obra que van estrenar a Lloret el passat mes de maig. L’espectacle és una coproducció de Quantus i El Mirall de Blanes, amb actors de les dues agrupacions i dirigida pel blanenc Pep Alum. “Els boscos d’en William” es podrá veure el divendres 26 d’agost a les 21.00 h al Teatre Municipal de Girona. Mentre que el dia abans, el dijous 25 d’agost, CorseTeatre actua amb “Código Alfa” al Pati de les Magnòlies a les 21.00 h.