Estructura de l'Agenda XXI
EL FÒRUM DE L'AGENDA XXI DE LLORET DE MAR
El Fòrum de l'Agenda XXI, com a òrgan de participació ciutadana, és el centre al voltant del qual ha de girar el procés d'Agenda XXI de Lloret de Mar. Formen part del Fòrum totes les persones que ho desitgin. El Fòrum busca el consens en la presa de decisions i no té normes preestablertes que en determinin l'organització i el funcionament. En les seves sessions es van definint les normes de funcionament, a petició de qualsevol membre del Fòrum, de manera vinculant i a través del consens.
Les funcions principals del Fòrum són dues:
- Impulsar el procés d'Agenda XXI a Lloret de Mar, comptant amb el suport i la participació de les autoritats locals.
- Debatre, modificar i aprovar, si s'escau, les propostes que des dels grups de treball es plantegin. Les propostes que es facin dins del marc de l'Agenda XXI de Lloret de Mar no es consideraran viables si no han estat aprovades en una sessió del Fòrum.
La Coordinació i Direcció del Fòrum
La seva composició específica és determinada pel Fòrum, i té com a principal funció impulsar els grups de treball dins de la metodologia definida per a l'Agenda XXI. També té com a objectiu fomentar i mantenir la relació i la participació en xarxes sobre desenvolupament sostenible, conjuntament amb l'Ajuntament.
EL CONSELL CIENTÍFIC ASSESSOR
El Consell Científic Assessor està format per aquelles persones i/o entitats a les quals el Fòrum demana, esporàdicament o de forma estable, una col·laboració en el procés d'Agenda 21. Les seves actuacions s'inclouen dins la metodologia de treball determinada per a l'Agenda XXI de Lloret de Mar. La seva funció és d'assessorament i les seves resolucions no són vinculants. Dins d'aquest àmbit, l'Agenda XXI de Lloret ha establert un conveni de col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG), i així mateix amb el Centre UNESCO de Catalunya.