Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / La Funció social del SAMLM / Interseccionalitat i arxius Subpagines / Subcarpetes dones / Objectius del projecte "La dona i la perspectiva de gènere als arxius"

Objectius del projecte "La dona i la perspectiva de gènere als arxius"

Beneficiaris/es

En primer lloc, en sortirà beneficiada tota la societat, perquè el reconeixement del paper de la dona i la visibilitat del seu compromís cívic és una qüestió d’equitat i justícia social que afecta al conjunt de la ciutadania.

Segonament, en sortirà beneficiat el propi col·lectiu de dones, perquè a través de l’increment d’aquest tipus de fons documentals es donarà més rellevància històrica a les seves iniciatives i les seves activitats socials.

Finalment, també se’n beneficiaran aquelles persones que estiguin interessades en l’anàlisi d’aquests fons documentals, perquè disposaran dels referents documentals necessaris per a l’elaboració d’estudis més rigorosos relacionats amb l’evolució i les iniciatives impulsades per les dones o per col·lectius vinculats al feminisme.

Objectius

A través d’aquest projecte, pretenem aconseguir els objectius següents:

  • Elaborar un registre de fons documentals relacionats amb la dona i amb el feminisme, amb la finalitat d’identificar-los, recollir-los i preservar-los per a les futures generacions.
  • Promoure l’ingrés a l’arxiu de fons documentals vinculats a la dona i al feminisme, ja sigui a títol individual o com associació, que siguin testimoni de l’activitat i la influència de les dones  en la construcció de la societat lloretenca.
  • Donar major visibilitat als fons documentals produïts per dones.
  • Disposar de referències documentals rigoroses que facilitin, a les futures generacions, el coneixement i anàlisi del context social, polític i econòmic que van viure les dones de finals del segle XX i principis del segle XXI
  • Analitzar els condicionants que permeten estudiar cadascun d’aquests casos des d’un punt de vista interseccional: l’activitat professional, el grau de marginació, l’extracte social, el nivell econòmic, la formació, el temperament i la manera de ser...
  • Aconseguir major reconeixement del treball de la dona i major visibilització del seu compromís cívic i social.
  • Sensibilitzar a la ciutadania del paper clau de la dona en la construcció de la nostra societat.  
  • Enregistrar la memòria i els records de les dones que han impulsat actituds reivindicatives per tal de preservar-los per a les futures generacions.