Ves al contingut. | Salta a la navegació

Llar d'infants municipal Els Pops

Sou a: Inici / Seccions / Llar d'infants municipal Els Pops / Les normes de convivència

Les normes de convivència

Curs 2023-2024

 

Per tal que la convivència entre totes les famílies, infants i equip educatiu sigui fluïda, us facilitem aquest dossier on esmentem tots els aspectes pedagògics i organitzatius de la nostra llar d’infants.
Us explicarem tot allò que el vostre infant fa a l’escola: jugar, aprendre, relacionar-se amb les educadores i amb els seus companys/es, expressar sensacions i emocions... i el que potser no diríeu mai: els infants també ens ensenyen moltes coses, n’aprenem molt d'ells!

 

A la llar d’infants us acompanyem en el creixement del vostre fill/a

Mentre els vostres fills són a la llar anem seguint el seu dia dia tenint en compte el seu ritme evolutiu: l’autonomia, la curiositat, volen imitar i ajudar, per exemple: posant el pitet a la motxilla, passant la baieta, posant les jaquetes al carro, treient-se les sabates quan hi tenim sorra, servint-se aigua quan tenen set, fregant l’aigua que ha caigut,...Ho troben tot al seu abast i el fet de poder fer coses per ells sols els fa augmentar l’autoestima.

Per això us demanem que ens ajudeu posant :

  • Nom visible a les jaquetes, xumets, cadenes, pitets, tovallola, motxilla i calçats (si no hi ha el nom de l’infant o hi ha el nom del germà o de la persona que us l’ha donat, ens és molt difícil esbrinar de qui és, tant a nosaltres com als avis o persones que el venen a recollir), si us cal, tenim retoladors al vostre abast.
  • Veta o goma a la mida per cada jaqueta que porteu, per poder penjar-la còmodament al penjador.

 

La família sou el pilar dels vostres fills/es i des de la llar d’infants hi col·laborem donant-vos suport en la vostra tasca d’educar. Per això ens agrada que us sentiu com a casa i intentem potenciar la vostra participació en el dia a dia de la llar.


En quins moments s’estableix la comunicació entre família i escola?

 

  • Entrades i sortides: informació diària quan porteu el vostre fill/a o el recolliu.
  • Trobades per parlar dels vostres fills/es (per tractar temes més individuals). Les entrevistes personals. Se n’ha fet una d’inicial on l’equip educatiu us hem donat les pautes per facilitar el procés de familiarització i sempre que les famílies o les educadores ho creieu necessari ens podem trobar. Es farà una entrevista resum al final de curs o al final de l’estada de l’infant a la llar.
  • Trobades familiars d’aula.
  • Celebració de festes tradicionals, venir a passar el dia o una estona a l’aula. Som una escola transmissora de les tradicions culturals, així doncs celebrem: la Castanyada, Nadal, Carnestoltes i Sant Jordi. Les festes populars ( Castanyada, Nadal, Carnestoltes i Final de curs) les celebrem tots junts, famílies i escola. Així podeu conèixer llegendes, cançons, contes, menjars i costums de la cultura catalana. A final de curs fem una excursió, infants i famílies junts  on cada infant ha de venir acompanyat d'un adult per gaudir d'aquest moment fora de la llar.
  • Activitats formatives (taules rodones, xerrades, tallers, seminaris...) sobre temes que us puguin interessar.
  • Telegram és l'aplicació unidireccional entre l'escola i la família, on us farem arribar tota aquella informació rellevant de l'escola. Les famílies us haureu de descarregar l'aplicació al vostre telèfon, és una aplicació gratuïta. Per tal de poder-vos convidar al canal de l'escola us haureu de clicar l'enllaç de la web ( accés famílies) per afegir-vos-hi. Es recomana mirar cada dia o activar la notificació.
  • Les fotos del dia a dia a la llar les podreu veure a través del Drive que trobareu a l'apartat accés famílies de la web.
  • Consell Escolar (famílies, educadores, PAS i membres de l’Ajuntament). Com a famílies teniu dos representants : la Marta, mare de l'Amàlia i la mare del Pol, l'Ana, per a qualsevol proposta o suggeriment que els vulgueu fer.

LA COMUNICACIÓ ENTRE PARES/LLAR ÉS LA GARANTIA PER A UNA EDUCACIÓ COMPARTIDA DEL VOSTRE FILL/A, APROFITEM-LA!

 

Horaris de la llar d’infants

 

Tenint en compte que la llar obre a les 8 h i tanca a les 16.30 h només us demanem per a la bona organització diària de la llar, que:

  • Respecteu els horaris de dinar i dormitori, per tal que els infants segueixin la seva rutina, tan important per al seu desenvolupament harmònic. En cas que necessiteu un horari diferent del proposat per la llar, parlem-ne, sempre intentem mirar pel  vostre bé i el de l'infant. Si no és el cas, a les 12 h en punt ja no poden quedar infants que no dinen a la llar, a les 12,20h que no dinen a la llar i a les 16.30 h s'ha de sortir per la porta del carrer,per tant per poder parlar de com ha anat el dia, haurieu de venir entre 16 i 16,15h.
  • Cal que aviseu al centre quan per circumstàncies especials (visita mèdica, canvis, imprevistos,...) l’infant hagi d’entrar o marxar de l’escola en un horari diferent a l’habitual. Tel. 606258898

Els àpats a la llar

 

Tenim servei de menjador amb cuina pròpia amb la Claus i la Marta amb l’empresa Serhs.

Els menús els anem adaptant a les diferents edats (triturat, grumollós, aixafat i sencer), amb productes de proximitat, integrals i ecològics, i seguint les recomanacions del departament de salut de 0-3 anys.

Hi ha un menú de tardor, un d’hivern, un de primavera i un d’estiu . 
Així mateix, també hi ha un menú de règim, per si l’infant necessita fer dieta astringent o laxant, i menús adaptats a  intoleràncies, al·lèrgies o creences.
Si un infant és al·lèrgic a algun aliment, la família ho ha de comunicar a l’educadora, acreditant aquesta informació amb un certificat del pediatre o de l’especialista, així es podrà fer la dieta adaptada.

 

 

Informació sobre el funcionament del servei de menjador

  • Per poder gaudir del servei de menjador s’ha de comunicar a l’educadora els possibles canvis de situació abans del dia 31 del mes anterior al que es quedarà, ja que la quota de menjador és domiciliada i es carrega a finals de mes. En el cas de fer-se més tard, es carregaran els dos rebuts junts al mes següent.
  • Per als infants que es queden a dinar cada dia a la llar, cal avisar abans de les 9.30 h si aquell dia no venen a dinar; si no, es cobrarà la quota sencera.
  • En cas de no assistència al menjador, per malaltia, vacances,... es descomptarà el 70% de cada dia que no ha dinat, el mes següent.

Per tal de seguir les rutines dels infants, es fa tot el mes sencer, però com sempre parlem de cada cas en particular. El servei de menjador dels infants que han de fer familiarització no començarà fins que l’infant estigui familiaritzat i el primer rebut es passarà junt amb el del mes de novembre. (Si cal es pot demanar fraccionament). No tenim servei de restaurant, és a dir, no es pot quedar un dia per urgència o dificultats d'organització familiar.

 

Podeu consultar l’ordenança fiscal núm. 15 per conèixer les quotes de pagament.


I per últim, una recomanació: no cal que els porteu berenar a les 16.00 h quan els recolliu, perquè acaben de berenar. Cada dia berenem aquí a la llar: fruita amb pa amb formatge, formatge fresc, gall dindi, o iogurt amb compota de pera i poma i pai poden repetir si tenen més gana. Podeu estar tranquils!

 

 

La higiene i la salut


A la llar es té en compte tant l’educació per a la salut com la prevenció i detecció de malalties de cada infant.
Com ja sabeu, els infants petits tenen un sistema immunitari encara reduït que els fa vulnerables a infeccions. Quan a un grup d’ infants se n’incorpora un que està malalt, exposa els altres a un perill de contagi. L’escola té un reglament per evitar al màxim el contagi entre els infants.
Quan un infant presenti símptomes de malaltia, no estigui amb ànims ni amb ganes de jugar, s’avisarà els pares perquè el vinguin a buscar (encara que no tingui febre).

A més a més ES TRUCARÀ A CASA PERQUÈ VINGUIN A BUSCAR l’INFANT QUAN PRESENTI algun dels símptomes que descriu el document oficial del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_Professionals/Vigilancia_epidemiologica/documents/arxius/eviccioescolar.pdf

Per consell mèdic, si presenta febre, a partir de 37,5 ºC haurà d’estar a casa en observació, com a mínim 24 hores sense febre ni antitèrmic per poder tornar a venir a la llar.

 

Si un infant és operat, s’haurà d’esperar un temps prudencial perquè pugui recuperar-se i caldrà portar a la llar l’autorització mèdica.
Si alguna vegada és necessari que l’infant prengui medicació, haurem de donar-la-hi fora de l’horari escolar. Si tot i així l’ha de prendre en horari de la llar, haureu de venir a donar-la-hi vosaltres .
Les famílies hauran d’avisar la llar d’infants de qualsevol símptoma de malaltia per evitar contagis.
Els infants que no estan vacunats, d’acord al Calendari de Vacunació de la Generalitat de Catalunya, quan a la llar es doni un cas de qualsevol malaltia infectocontagiosa de  la qual no ha estat vacunat, es trucarà la família perquè el vingui a buscar i haurà de romandre a casa 15 dies.
En cas d’accident, us avisarem i actuarem de mutu acord. En el cas de no localitzar-vos i si la urgència ho requereix, s’acompanyarà l’infant amb ambulància al CAP o al lloc més oportú tot procurant posar-nos en contacte amb vosaltres el més aviat possible.


No s’acceptarà cap infant amb brutícia o manca d’higiene manifesta.

 

Normativa de la plaça de l'infant

 

  • Els infants que pel motiu que sigui, no puguin assistir a l’escola durant un temps, hauran de comunicar-ho per tal d’evitar que siguin donats de baixa. Si durant tres mesos seguits no se sap res de l’infant, se'l donarà de baixa automàticament.
  • Si un infant es dona de baixa definitiva durant el curs, cal que se signi la documentació de renúncia de plaça a la llar.
  • Les quotes són a l’ordenança fiscal núm 15. Les bonificacions es poden demanar només en període de matrícula.
  • Durant aquestes setmanes heu signat unes autoritzacions per a les sortides que es fan pel poble, una autorització de drets d’imatge de l’infant per poder fer fotos i/o filmar els infants duent a terme activitats quotidianes de l’escola i heu autoritzat, amb les còpies dels DNIs, les persones que poden venir a buscar l’infant.

Les educadores no deixarem marxar  cap infant amb cap persona que no s’hagi autoritzat per a venir-lo a buscar. (Per seguretat, si fa la sortida una educadora que no coneix el familiar, li demanarà el DNI.  Cal portar-lo a sobre).
Si al llarg del curs es produeix algun canvi en la situació familiar, ho haureu de notificar a direcció.


MATERIAL

  • L’escola no es farà responsable dels objectes personals que es portin de casa i es deixin al penjador; per això, us recomanem que no porteu joguines.
  • Es recomana que els infants no portin cap joia a la llar, davant del perill de perdre-la o de fer-s'hi mal. Si la porten que no sigui amb penjoll, arracada que pengi, ni cadenes…
  • Queda totalment prohibit posar clips petits als cabells, pel perill d’empassar-se les peces petites.
  • Sempre que adults, infants o germans/es utilitzeu algun material de la llar per jugar, al passadís o l’aula; famílies! estigueu alerta: els vostres fills/es us ensenyaran a tornar-lo al seu lloc.
  • Tenim a la vostra disposició un "espai de cotxets" per poder-los deixar plegats, marcats i endreçats dins el recinte de la llar d'infants. Les bicicletes marcades s’han de deixar lligades amb encadenat a l’espai destinat a l’exterior. L'Ajuntament de Lloret de Mar NO es fa responsable dels cotxets que estiguin fora de l’espai destinat a aquest ús ni de les bicicletes que estiguin sense lligar.
  • D’altra banda, us recomanem que si veniu amb cotxe a portar el vostre fill/a, veniu amb temps. Us demanem, si us plau, que no deixeu el cotxe en doble fila ni a la parada del bus ni al gual d'entrada de vehicles de can Guidet ni a les zones prohibides ja que no ens fem responsables de grues o multes. S'ha habilitat el carril “un petó i adeu” al carrer de Can Guidet, que en el cas de la llar d’infants. Podeu parar, acompanyar l’infant a l’aula i tornar. Els agents policials n'estan informats. Però, alerta, que ens hi hem trobat, sense anar a comprar el pa, a la farmàcia o fer petar la xerrada .
  • No es pot menjar a l’interior del recinte escolar.

SEGURETAT

  • D’altra banda, us recordem que  a les entrades i sortides la responsabilitatde la seguretat dels infants és de les famílies i és molt important que estigueu molt pendents.
  • Tanqueu totes les portes cada vegada (informeu-ne a les vostres parelles, avis i germans...). Les portes han d’estar tancades sempre per la seguretat dels vostres fills i filles i de la resta. Per tant, si us plau, sempre que l’obriu, tanqueu-la! Tant les de dins com la corredissa de fora!

 

D'altra banda, recordeu que us podeu adreçar a les educadores o a la directora sempre que us preocupi algun aspecte.